Logo

Nieuws

20/11/2018

Eerste composiet Typhoon Eurofighter van dichtbij te zien

Een echte Typhoon Eurofighter van dichtbij zien. Het Aviation Competence Centre biedt geïnteresseerden deze unieke gelegenheid tijdens haar Open Dag aan de Horsterweg 13 bij Maastricht Aachen Airport op 24 november, van 10.00 tot 15.00 uur. Dan staat de eerste Eurofighter van composiet die ooit is gebouwd, in de hangar van deze MBO-opleiding voor luchtvaarttechnici. Bezoekers van de Open Dag krijgen de mogelijkheid om de hangar te bezoeken waarin deze Britse Eurofighter staat. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de hangaar van het vliegtuigonderhoudsbedrijf SAMCO en te vliegen in een Boeing 737 flight simulator.

De school voor MBO-luchtvaarttechnici heeft de Typhoon Eurofighter in bruikleen gekregen van PS Aero. Dit bedrijf uit Baarlo is gespecialiseerd in koop, verkoop, verhuur van vliegtuigen en helikopters. De luchtvaarttechnici in opleiding gaan voor het bedrijf deze Eurofighter afwerken op plaatwerk gebied. “Het is het eerste straalvliegtuig dat is gemaakt van composiet,” vertelt Piet Smedts, eigenaar van PS Aero. “Een hele verbetering ten opzichte van de vliegtuigen met aluminium plaatwerk omdat hierdoor het straalvliegtuig een stuk lichter in gewicht wordt. De nieuwe Eurofighters wegen nog zo’n 7.500 kg.” Het vliegtuig is gebruikt in het Verenigd Koningrijk als prototype voor testen. Het is gebouwd in 2003 en hiermee nog een relatief jong vliegtuig.

De afgelopen jaren heeft PS Aero diverse vliegtuigen onder gebracht bij de luchtvaarttechnici in opleiding. “Een win-winsituatie,” stelt Giel Delbressine, opleidingsmanager van het Aviation Competence Centre. “Voor de kwaliteit van onze opleiding is het belangrijk dat de leerlingen leren werken met echt materiaal. Ook biedt dit straalvliegtuig onze leerlingen de kans om te werken met moderne materialen, zoals composiet. Dat is de toekomst.”

Alhoewel de Eurofighter misschien wel de meeste aandacht zal krijgen van de bezoekers, hoeven geïnteresseerden in andere aspecten van de luchtvaarttechniek zich zeker niet te vervelen. Zij kunnen op de school kennis maken met de Koninklijke Luchtmacht, KVE Composites Group - een bedrijf dat met composieten werkt voor onder meer de luchtvaart en Defensie – en UTC Aerospace Systems - 's werelds grootste leveranciers van lucht- en ruimtevaart- en defensieproducten-. Giel Delbressine: “Tijdens deze Open Dag bieden we de bezoekers van het Aviation Competence Centre de gelegenheid om op plekken te komen waar ze normaal niet zo snel kunnen komen. Niet alleen kunnen ze de eerste Eurofighter van composiet van dichtbij zien. Ook kunnen ze een bezoek brengen aan SAMCO. De verwachting is dan ook dat ook algemeen geïnteresseerden in de luchtvaart deze dag onze school zullen bezoeken.”

Over het Aviation Competence Centre

Opleiden voor een veilige vlucht!

Als MBO-opleiding willen wij de nieuwe generatie luchtvaarttechnici opleiden zodat zij op een professionele manier beslissingen neemt en verantwoordelijkheid draagt. Dit doen we door in een kleinschalige omgeving met een open en gelijkwaardige cultuur de sociale vaardigheden en het analytisch vermogen te ontwikkelen van onze leerlingen.

------------------

Meer informatie

Meer informatie is te verkrijgen bij Giel Delbressine, opleidingsmanager Aviation Competence Centre telefoonnummer (T) 088 001 5866 of via (E) info@aviationcompetencecentre.nl. Het Aviation Competence Centre is gevestigd aan de Horsterweg 13 - 6199 AC Maastricht-Airport.
Bijgevoegd: foto's zijn rechtenvrij plaatsbaar.