Logo

Nieuws

03/07/2018

Exclusief op het ACC: Westt bv66 straalmotor simulator

Aviation Competence Centre is als enige school in Nederland in het bezit van een straalmotor simulator ofwel gasturbinesimulator. Dit is een apparaat waarmee de werking van een echte straalmotor kan worden ervaren door studenten.

Zoals te zien op bijgaande foto bestaat de straalmotor simulator uit een werktafel met ingebouwde computerapparatuur, een beeldscherm met toetsenbord en een bedienpaneel waarmee de (virtuele) straalmotor gestart en bediend kan worden.

Het doel van deze simulator is om studenten kennis te laten maken met de theorie achter de straalmotor en te laten werken met een draaiende motor. Zo kan een hele vlucht inclusief take-off run, opstijgen, cruisen en landen worden nagedaan.

Daarbij gedraagt de motor zich exact hetzelfde als de motor op een echt vliegtuig. Zo ongeveer als Flight Simulator maar dan nog meer waarheidsgetrouw. 

Behalve gewoon vliegen kan deze simulator ook allerhande storingen nabootsen, net zoals je dat weleens ziet bij Aircrash Investigation. De student leert daardoor hoe deze storingen kunnen ontstaan maar ook wat hij eraan kan doen. Heel interessant.

 

Het mooie van onze simulator is dat deze interactief is. Zo kun je een virtuele reis maken  door de gasturbine. Alle onderdelen zie je dan in 3D en hun functie wordt uitgelegd. 

Bovendien kun je er theoriemodules op volgen, net iets spannender dan leren uit een boek.

Deze simulator heeft op dit moment nog geen enkele Nederlandse luchtvaartschool behalve Aviation Competence Centre. Dat geeft onze school een voorsprong op andere scholen. Alweer een reden om voor Aviation Competence Centre te kiezen.

Ook benieuwd naar onze straalmotor simulator?

Meld je aan voor de Hangaarmiddag en ook jij kunt kennismaken met dit supermooie apparaat.

Voor vragen kun je terecht bij Danielle Vos of Harry Houben van Aviation Competence Centre.

Tot binnenkort.