Logo

Nieuws

23/11/2022

Winnaar MBO Award Techniek - Nederlandse Lucht- en Ruimtevaartprijzen 2022

Vrijdag 18 november jongstleden zijn de prestigieuze Nederlandse Lucht- en Ruimtevaartprijzen uitgereikt.

Met trots mogen wij mededelen dat studenten van de afdeling Luchtvaarttechniek van Het VISTA college de prijs in de wacht hebben gesleept.

Het team bestaande uit Timo Koutsomytis, Daan Lemmen en Devon Nathalia mogen deze unieke prestatie toevoegen aan hun CV.

De studenten zijn uitgedaagd met het vraagstuk hoe men zo efficiënt mogelijk een motorwissel kan voeren bij een vliegtuig met behulp van een robot.

De door hen ontwikkelde en gebouwde robot zorgt er nu voor dat een motorwissel veiliger en effectiever uitgevoerd kan worden. Door gebruik te maken van deze robot wordt tijd, geld en mankracht gespaard. Deze innovatie mocht rekenen op veel lovende reacties vanuit het werkveld.

Tijdens de gala-avond hebben de studenten de robot gepresenteerd. Met een op ingenieuze wijze ontwikkelde Robot en een sterke presentatie in het Engels wisten zij de jury te overtuigen.

Onder toeziend oog van niemand minder dan André Kuipers namen zij hun prijs in ontvangst.

De afdeling Luchtvaarttechniek van Aviation Competence Centre/VISTA college is ontzettend trots op Timo, Daan en Devon. Zij hebben een grootse en unieke prestatie geleverd.